5 anledningar till varför du borde läsa för ditt barn

Våga vägra skärmar och ge dig ut i olika spännande världar tillsammans med ditt barn. Här listar vi 5 anledningar till varför du borde läsa tillsammans med ditt barn. Och varför BookBox Kids är den perfekta julklappen till dina barn.

bookbox-kids-ii

1. Ditt barns språkutveckling gynnas

När ni läser tillsammans utvecklas ditt barns ordförråd och hen lär sig ord och grammatik snabbare. Barnet blir även mer intresserat av att lära sig läsa och får lättare att lära sig det.

2. Ditt barn får kunskaper om världen och hur olika saker fungerar

Böcker har allt. De kan berätta hur världen ser ut geografiskt, om djur, upptäcksresande och tar upp känslor och hur samhället ser ut. De låter även ditt barn upptäcka magiska världar och får fantasin att flöda.

3. Ditt barn får möjlighet att identifiera sig med olika karaktärer och uppleva känslor ur boken

Ledsen, glad eller arg. Hur känns det när någon är dum eller gör något snällt? Varför gör man på ett visst sätt och hur är det egentligen när mamma har en bebis i magen? På ett pedagogiskt sätt får barnen hjälp att sätta ord på känslor och kan identifiera sig med olika karaktärer.

4. Att läsa tillsammans ger en nära känslomässig kontakt mellan dig och ditt barn

Ni kommer varandra närmare och får en mysig stund tillsammans.

5. Barnets värld vidgas

När vi samtalar med barnen om det vi läst, väcks funderingar och reflektioner hos dem. Med samtalet som utgångspunkt kan vi väcka andra frågor och knyta an till andra erfarenheter. Det gäller att vara öppen för barnens frågor. På så sätt vidgas deras värld.

Ge bort en boklåda i julklapp

bookbox-kids-vi

Nu har Bonniers Bokklubb lanserat en ny boklåda för barn, BookBox Kids. En perfekt, lyxigt förpackad, julklapp till barnen med två nya fantastiska böcker per paket. För att öka spänningen är titlarna på böckerna alltid hemliga innan de skickas ut.

BookBox Kids kommer ut fyra gånger per år, till jul, i slutet av mars, i slutet av juni och i slutet av september. Böckerna är nyutkomna, könsneutrala och anpassade efter barnens ålder. Det går att köpa en box i taget eller teckna en årsprenumeration.

Visst låter det bra!Ett enkelt, bekvämt men också ett spännande sätt att dela härliga läsupplevelser med barnen. För att inte tala om vilken fin present – ett helt års läsning.

Fakta om boxen

Boxarna är anpassade efter fyra ålderskategorier:

0-2 år – 229 kr/box inklusive frakt (3 böcker).
3-5 år – 229 kr/box inklusive frakt (2 böcker).
6-9 år – 229 kr/box inklusive frakt (2 böcker).
9-12 år – 229 kr/box inklusive frakt (2 böcker).

Priset ovan gäller även att om man beställer en prenumeration på 4 boxar på en gång. Dock får man den första boxen för 199 kr inkl. frakt.

Beställ BookBox Kids här