I annonssamarbete med BOOKBEAT

Har du tappat tålamodet för femtioelfte gången? Vägrar ditt barn klä på sig kläderna även idag? Lugn, det finns flera sätt som ger hela familjen paus. Kolla här!

Lyssna med BookBeat!

Med BookBeat kan du lyssna på tiotusentals böcker direkt i din mobil. Appen är lätt att använda för både stora och små. Du hittar smarta topplistor och du kan spara dina egna favoriter. Du som läser mama får ett specialerbjudande här!

Bråk vid middagsbordet, gnäll i bilen eller kurragömma-leken precis innan nattning. Ja, situationerna är många då man som mamma önskar att man kunde få sitt barn på andra tankar. Att lyssna på en spännande bok är ett sätt. Här tipsar vi om de bästa ljudböckerna som räddar kämpiga vardagssituationer – både för mama och mini.

1. Kom undan den tröttsamma nattningen

Nattningen blir tröttsam då du måste läsa samma böcker om och om igen. När du försöker hoppa över några sidor märker den lilla pyjamasterroristen det direkt. En ljudbok gör både mamma och barn nöjda.

2. Slipp bråk i bilen

Bila på semestern? Bra idé! Men efter många timmar i bilen brukar det bli bråk i baksätet. Samla mamma-poäng och låt barnen lyssna på varsin ljudbok. Och det bästa är att ni föräldrar kan lyssna på annan bok samtidigt.

3. Sätt guldkant på hemmasysslorna

”Syndabocken” av Sofie Sarenbrant

Barnen sover och nu är det äntligen dags för ”egentid”. Leksaker som ska plockas undan, kläder som ska vikas och disken ska diskas. Med en ljudbok går tiden snabbare.

4. För smidigaste hämtningen

”Full galopp, Sigge” av Lin Hallberg

Att hämta på förskolan är fantastiskt då du längtat efter ditt barn hela dagen. Istället möts du av en gnällig och trött unge som varken vill åka vagn eller promenera. Låt barnet lyssna på en ljudbok medan ni går hem.

5. Säg hej då till kvällsgnället!

Det är kväll och din underbara skatt vägrar göra kvällstoaletten. Ingen pyjamas! Inte borsta tänderna! Muta genom att hen får lyssna på en sida från sin favoritbok varje gång hen gör som du säger.

6. Få lugn kring middagsbordet

Den mysiga middagen kan lätt bli kaos. Syskon som bråkar eller barn som inte vill sitta stil kring middagsbordet. Spela upp en spännande ljudbok som både håller småbarn och tweenies lugna!

Tips – dela på lyssningen!

Nu kan hela familjen lyssna samtidigt –hurra, vad bra! BookBeat har ett familjekonto som gör att alla i familjen kan lyssna när som helst.

7. Gör städningen roligare

Barnen vägrar städa sina rum och det är kaos. Du ropar, ber snällt, hotar, mutar och försöker med allt att få barnen att hjälpa till. Låt barnen önska sig varsin bok som de får lyssna på medan de gör sysslorna.

8. När du vill maxa egentiden

”Allt eller inget” av Simona Ahrnstedt

Puh, äntligen är dagen slut (ja, det är okej att känna så), nu behöver du inte bara vara mamma. Häll upp ett glas vin och njut av en stund på balkongen. Strunta i Netflix och sätt igång en ljudbok istället. Myset kan börja!

9. För skönaste helgmyset

Helgen kan ibland kännas som en evighet då man ska passa på sina barn hela tiden. Testa att varva ner en stund  tillsammans och lyssna på en bok som passar hela familjen!

10. För roligaste leken när det regnar

Semester på landet och andra dagen av ösregn. Ungarna börjar klättra på väggarna och det är nu du får vara lite påhittig. Ordna en skattjakt, där priset är att de får välja varsin ljudbok.

Är du sugen på att testa ljudböcker (och få en lugnare vardag) har BookBeat ett erbjudande just nu. Surfa in här för att ta del av supererbjudandet!