Vinnare nr 2

Vinnare av årsabonnemang
Gundela Pettersson, Nynäshamn
” Med resan från Nynäs är väntan på SöS allt för lång, tänk att få träffa läkare med en endaste gång.”

Pia Landegren, Åby
” I vår stad är det minst 3 månaders väntetid för att få en läkartid på sjukhuset för barn . Varje gång får man olika läkare som inte ser något sammanhang av dom symptom vi har sökt för . Uruselt fungerande vård . Vore underbart prova något annat.”

Martina Wagner, Djursholm
motivering:
”Min dotter Wendela kom till världen fem veckor för tidigt efter att jag och min man Martin var med i en bilolycka på E4:an i april förra året. Efter en traumatisk upplevelse och ett akut kejsarsnitt så visade det sig att Wendela drabbats av en hjärnblödning till följd av olyckan. Efter 3 veckor med kramper och diverse komplikationer,slitandes mellan hopp och förtvivlan, fick vi åka hem. Med en helt frisk liten tjej, trots allt hon gått igenom. Vi har nu upptäckt att vi blivit väldigt bortskämda med superbra läkarvård under den här tiden på Danderyds neonatalavdelning. Men vart vänder man sig nu?
Verkar finnas bara ett alternativ för oss medvetna föräldrar som inte orkar med timmars väntetid på barnakuten eller att vända sig till
husläkaren – vi vill ju ha kompetenta barnläkare,
inte någon allmänläkare på vårdcentralen som specialiserat sig på fotvårtor och halsfluss. Så bra initiativ där – du Martina som startade detta barnsjukhus! Vore jag inte så sjukt rädd för sprutor, blod och annat som hör till en sjukhusmiljö så skulle jag starta en filial till denna briljanta idé. Vad väntar alla på? Fram med fler smarta lösningar som denna. Det är ju inte så att folk kommer sluta skaffa barn. Och vem vill inte att deras lilla prins eller sessa ska få bästa möjliga vård?”

Åsa Tenggren Elofsson, Österskär
” Jag är för valfrihet inom vård och tycker att det här är ett mycket bra initiativ till att förbättra vården för barn inom alla delar. När det kommer till barn vill ingen sitta och oroligt vänta. Jag ser det här som en del att få bort köer och öka tillgängligheten för alla.
Leka och må bra vill alla göra varje dag, kan Martina för oss underlätta är det här för barn det enda rätta.”

Martina Olsson, Saltsjö-Boo
”Min dotter är för tidigt född. Förra året fick hon dubbelsidig lunginflammation som vår vårdcentral missade trots flera besök. Det var i sista stund och tack vare att jag stod på mig som det upptäcktes. Förtroendet har urholkats rejält för närsjukvården och jag vill gärna ge min dotter det bästa, därför skulle BS Martina vara en underbar gåva!”

Vinnare av mössa och halsduk
Anna Lindfors, Tenhult
Jessica Pettersson, Visby
Samuel Knutsson, Hjo
Sara Andersson, Stockholm