Ett energiknippe och en idéspruta utan like, nu med ytterligare ett järn i elden. Vi är mycket stolta över att presentera Laila Bagge som vår nya bloggare!

Namn: Laila Bagge.
Ålder: 37.
Familj: Sonen Liam, 6 och pojkvännen Niclas Wahlgren.
Bor: Lägenhet i Täby.
Gör: Driver musikbolaget Meriola och tv-programmet Made in Sweden med Anders Bagge och Andreas Carlsson. Är dessutom en av de drivande bakom klädkollektion Rock by Sweden och smyckeskollektion Rock by Sweden Åsitas.
Aktuell: Sitter i Idoljuryn och som mamas nya bloggare.

Här hittar du Lailas blogg.
 

Hej Laila Bagge vi är grymt glada över att du börjar blogga hos oss! Vad kommer vi få läsa i din blogg?
– Jag kommer att blogga om allt från mitt jobb till privata saker, recept, råd, husbygge. I stort sett allt som händer mig och min familj.

Finns det något du känner att inte kommer att blogga om?
– Det är klart, det finns det alltid men det får jag ta ställning till när det blir läge för det.

Vad har du för förväntningar på din blogg?
– Min plan är att lägga upp bloggen på ett sätt så att läsarna vet från vecka till vecka vad som kommer,  till exempel varje fredag kommer recept, onsdagar och måndagar något annat och sedan fylla bloggen med massa andra roliga saker som hänt under veckan. Jag sitter just nu och lägger ett schema för det.

Läser du några andra bloggar?
– Jag har läst några bloggar här på mama, men jag har faktiskt inte haft så mycket tid att läsa bloggar nu när mitt schema ser ut som det gör.

Ja, du verkar ha hur många järn i elden som helst, var hittar du din inspiration?
– Jag gör bara det jag tycker är roligt, då kommer inspirationen!

Vad är det bästa med att vara mamma?
– Insikten över att det inte längre är jag själv som är viktigast, LIam får mig att behålla fötterna på jorden. Plus att man har någon som älskar en sanslöst mycket, och som man själv älskar sanslöst mycket tillbaka!

– En av de roliga sakerna är att jag ser eller hör mig själv i Liam. Plötsligt säger han något som jag själv brukar säga, aj, aj låter jag verkligen sådär!?

Vilka är dina främsta mammastyrkor/svagheter?
– Jag brukar alltid tänka på hur jag själv tänkte som barn och inte glömma bort på vilket sätt jag tyckte att de vuxna gjorde fel, som att de inte lyssnade alla gånger till exempel. Jag är väldigt noga med att förklara för Liam att han kan berätta allt för mig. Är han rädd att jag ska bli arg så har vi bestämt att om han säger, lova att inte bli arg om jag berättar en sak, så lovar jag det. Jag vill att han ska känna att han vågar berätta allt, även om jag får bita mig i tungan ibland!

– Min svaghet är väl att jag jobbar mycket. Men där tror jag att jag delar samma skuldkänsla med många föräldrar, att man inte räcker till som man vill. Jag tror att det viktiga är vad man gör när man är med sina barn, att de känner att det är deras tid nu, och att man gör något som de älskar.

Kan du ge oss något mammatips?
– Lyssna och förstå. Respekt är viktigt, för lär barnen sig inte det tidigt kan det bli jobbigt i tonåren. Att tänka på hur man pratar med sitt barn och med andra när barnet är med är viktigt, barn tar efter väldigt mycket. Ibland när jag tycker att Liam kanske svarar kaxigt eller har någon form av attityd brukar jag säga att jag behandlar inte dig på det sättet så jag vill ha samma respekt av dig som du får av mig. Då brukar Liam genast säga förlåt.

Liam har varit arg på mig många gånger, men han har aldrig sagt fula saker eller skrikit åt mig. Jag har lärt honom säga vad han tycker på ett vuxet sätt. På grund av det har han blivit en liten politiker som ibland förklarar för mig att det var jag som gjorde fel, och att han faktiskt reagerade på ett felaktigt sätt på grund av det, och så föreslår han att vi båda ber om ursäkt och kramas. Skrämmande likt mig!

Sist men oundvikligt, vem vinner Idol!?
– Jag har två personer som jag tror kommer att stå i Globen men det tänker jag inte avslöja!