Carolina Gynning om sin mammastil: Numera vill jag känna mig bekväm

Bloggaren, konstnären och småbarnsmamman Carolina Gynning målar inte bara tavlor och designar glas numera. Nu är hon tillbaka som programledare och ikväll börjar programmet "Hjälp! Jag har inget att ha på mig", där hon hjälper vilsna kvinnor att hitta sin klädstil. För mama.nu berättar Carolina om hur hon själv klär sig, och hur hennes stil har förändrats sedan hon blev mamma.

Konstnären och bloggaren Carolina Gynning, 37, tar en paus från tavlorna och hjälper i höst ett gäng kvinnor att hitta sin klädstil i nya tv-programmet ”Hjälp! Jag har inget att ha på mig”, som har premiär på TV3 ikväll.

Konstnären och bloggaren Carolina Gynning är aktuell som programledare för nya tv-programmet

Foto: Eva Edsjö/TV3

Konstnären och bloggaren Carolina Gynning är aktuell som programledare för nya tv-programmet ”Hjälp! Jag har inget att ha på mig!”. Foto: Eva Edsjö/TV3

Carolina Gynning är själv känd för sin stilsäkerhet och har ofta glänst på de röda mattorna. Sedan hon blev mamma till döttrarna Alicia, 4, och Adele, 2, har dock klädstilen tagit en lite ny riktning.

– Kroppen förändras ju såklart efter att man har fått barn så då får man tyvärr anpassa sig lite efter det. Jag har blivit lite större runt magen. Om jag har jeans och ett tajt linne kanske jag inte känner mig bekväm bara i det, utan då har jag också en kaftan över. Då blir det fint, men man döljer lite mer, säger hon, men poängterar att andra får klä sig hur de vill.

Carolina Gynning har förändrat sin klädstil sedan hon blev mamma till Alicia och Adele. Här även med sambon Alexander Lydecker. Foto: Bulls

Foto: Bulls

Carolina Gynning har förändrat sin klädstil sedan hon blev mamma till Alicia och Adele. Här även med sambon Alexander Lydecker. Foto: Bulls

Sedan Carolina Gynning blev mamma har hon även blivit mer praktisk i sin klädstil.

– Man ska ju ut och leka med barnen hela tiden så det känns inte som att man investerar i så fruktansvärt dyra grejer att ha i lekparken, det blir lite enklare stil, förklarar konstnären och berättar att hon oftast klär sig i jeans, boots, t-shirt och en snygg kaftan när det vankas lek.

Dottern ritade på jackan

Yngsta dottern Adele är just nu inne i en period då hon ritar på allt, något mamma Carolinas kläder har fått känna på.

– Härom dagen hade hon ritat på en jättefin jacka, och så är det hela tiden. Det går aldrig bort och det är sjukt irriterande.

LÄS OCKSÅ: Så rensar du din egen och barnens garderober inför hösten

I och med att Carolina just nu tillbringar mycket tid på landet blir det extra roligt att klä upp sig när det ges tillfälle.

– Nu när jag är mamma tycker jag att det är kul att klä mig för stora galor så att jag verkligen får göra något kul av det. Till exempel på Guldknappen eller Kristallen. Det är lite roligare än vardagskläder.

I ”Hjälp! Jag har inget att ha på mig” hjälper Carolina kvinnor att hitta sin stil och hon poängterar hur viktigt det är att känna sig bekväm i sina plagg.

– Det är jobbigt om man ska tänka att man ätit en bulle och måste gå och hålla in magen. Man vill bara känna att man kan slappna av i sina kläder och det finns jättefina kläder till det.

Minns du Carolina Gynnings galastil?

Carolina Gynnings galastil genom åren.

Kristallen 2007. Elle-galan 2008, Elle-galan 2013, Guldknappen 2013, Elle-galan 2016. Foto: Bulls

Shoppa Carolina Gynnings mammastil

gynning-zara-blus

Blus, 299 kr, Gina tricot.

palsvast-nelly

– Väst är ett ultimat plagg tycker jag. Det är så snyggt att bära över vad som helst. Speciellt nu i Sverige när det är lite kallare men man behöver någonting mer, då kan man ha en cool väst, antingen i päls eller ett annat tyg, säger Carolina Gynning.

Pälsväst, 499 kr, Only/nelly.com.

gynning-gina-tricot-jeans

Jeans, 499 kr, Gina tricot.

gynning-boots

Boots, 1689 kr, Selected/asos.com.

 

gynning-solglasogon-le-specs

Solglasögon, 549 kr, Le specs/nelly.com.

saint-laurent-vaska

– Man kan fynda det mesta av sina kläder, men en väska måste man investera lite i, säger Carolina Gynning.

Axelbandsväska, 6575 kr, Saint laurent/luisaviaroma.com.

Kopiera Carolina Gynnings skönhetsrutin

– Jag använder Helena Rubinsteins C-vitaminbooster som är helt fantastisk. Den gör också så att sminket sitter fint hela dagen. Jag använder alltid rouge, mascara och ögonfransböjare, säger Carolina Gynning.

helena-rubinstein-c-vitamin-booster

C-vitaminbooster, 1380 kr, Helena Rubinstein/eleven.se.

gynning-rouge-makiash

Rouge i färgen Soft pink, 179 kr, Makiash/ellos.se.

 

gynning-ogonfransbojare.shiseido

Ögonfransböjare, 239 kr, Shiseido/eleven.se.

 

mascara-max-factor

Mascara för klumpfria fransar, 139 kr, Max Factor/eleven.se.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ned mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg