Ännu fler mammor sluter upp bakom Kenza och ammar offentligt

Reaktionen på de hatfulla kommentarer som Kenza Zouiten fick ta emot efter sin amningsbild växer, och nu sluter ännu fler kända mammor upp bakom influencern med egna bilder där de ammar.

I början av veckan la influencern Kenza Zouiten upp en bild på Instagram där hon ammar sin sju veckor gamla bebis Nikola. Genast höjdes kritiska röster i kommentarsfältet om att hon ammade offentligt och att hon borde skyla sig med en filt.

Som en reaktion på de hatfulla kommentarerna slöt flera kändismammor upp bakom den nyblivna mamman och nu har ännu fler inflytelserika mammor gett sig in i debatten för att backa Kenza.

Ann Söderlund: ”Forza @kenzas och alla andra som inte bryr sig om att vara i rätt skick i rätt miljö inför rätt ögon.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ann Söderlund (@annsoderlund) on

Markiz Tainton: ”Håll KÄFTEN och låt oss amma våra barn! #normalizebreastfeeding”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M A R K I Z T A I N T O N (@markiztainton) on

Andrea Norrman: ”Vart är världen på väg när sexualiserade bröst och stringbikinis är vardagsmat som accepteras i våra flöden, men att ett bröst som matar, skrivs om att vara äckligt , något som borde gömmas/täckas och jämförelsebart med nakna män som visar könsorganet på stranden (?!). Hur är det ens en jämförelse?”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Norrman (@andreanorrman) on

Jessica Lagergren: ”Mamma som matar sin bebis. 💕 Heja dig @kenzas 👊🏻 #normalizebreastfeeding”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JESSICA LAGERGREN (@jessicalagergren) on

Vanja Wikström: ”Även om amningen gick åt skogen med båda mina ungar hade jag tagit det FÖR SJÄLVKLART att jag skulle få mata mina kids på offentlig plats utan att behöva…”skämmas”? Är golvad av att det ens ÄR en debatt kring detta fortfarande.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanja Wikström (@vanja_wikstrom) on

Fi Lindfors: ”Du som stör dig på offentlig amning, det finns trevliga stenar en kan kräla in under och självdö. Världen behöver inte fler människor som inskränker på kvinnors frihet. Tack och hej. Gooo @kenzas osv ✋🏼”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fi, helt enkelt.. (@heltenkeltfi) on

Madeleine Ilmrud: ”Med tanke på alla korkade kommentarer som @kenzas har fått under sin otroligt vackra bild där hon ammar sin son så vill jag bara säga – Vi kommer inte attackera er med våra bröstvårtor! Istället så legitimerar vi självklara handlingar och fortsätter att visa att amning är världens mest naturliga sak 💗”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madeleine Ilmrud (@madeleineilmrud) on

Ensam mamma söker-Elin Näslund: ”Vi ser bröst överallt idag, i kataloger, på sociala medier, reklamer för underkläder och små bikinis. Oftast helt utan att en reflekterar kring det för att hela jävla samhället är så van att ”kvinnliga” bröst sexualiseras och därmed är det helt okej i den aspekten.
Men när bröst används till exakt det syftet som de finns där för – att ge sitt barn mat, då ska kvinnor återigen anpassa sig efter omgivningens (och samhällets) förväntningar. Att säga att amning är ”äckligt”, oavsett när, var eller hur är därmed hyckleri och det är faktiskt Dig det är fel på!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elin Näslund ♀ (@elinvnaslund) on