Anna Anka vill vara en förebild för svenska kvinnor. På www.newsmill.se berättar Anna hur man blir en lyckligare mamma och fru.

www.newsmill.se berättar Anna Anka, 38, känd från dokumentären ”Hollywoodfruar” och gift med världsartisen Paul Anka, 68, om varför hon tror att hon väcke starka känslor.

Anna föddes som Anna Åberg i Bjuv i Skåne, men bor nu med familjen i Beverly Hills, California. Tillsammans har Anna och Paul barnen Elli, 6, och Ethan, 3.

Om att vara mamma i USA
”Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?”

Om pappor
”Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer.”

Om föräldrarollen
”Om man anställer folk till att hjälpa en kan man göra roliga saker. Mina barn ser Paul och mig hela tiden. Man behöver inte sitta och leka med klossar för att vara en närvarande förälder. Var vi än reser tar vi med barnen – och barnflickorna. Hur skulle vi annars kunna gå på alla evenemang som vi är engagerade i?”

Om rollen som hemmafru
”Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen.”

Om jämställdhet
”I usa vet män hur man beter sig mot en kvinna. Här tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet. Överlag har amerikanska män oändligt mycket mer stil än svenska män. Amerikanska män vet hur man uppvaktar en kvinna. De är väldigt romantiska och köper dyra presenter.

Amerikanska män uppskattar däremot sin fru, de är väldigt romantiska. De skriver lappar, ringer och lämnar kärleksmeddelanden på telefonen. Sådant gör aldrig svenska män.”

Varför hon väcker så starka känslor
”Tror att det har att göra med att jag redan som barn hade ett starkt driv som mina jämnåriga saknade. Jag är adoptivbarn och hade aldrig någon nära relation till mina styvföräldrar och skaffade tidigt andra förebilder. Jag ville åstadkomma mer än vanliga brudar och flyttade till USA efter att ha vunnit ett par stora internationella skönhetstävlingar. USA var från första stund mitt hemland. Här finns ingen jantelag. Här tillåts kvinnor vara kvinnor och män män.”

 

Intervjun går att läsa i sin helhet på newsmill.se.