Kanelbullar, hur gott!? Oavsett om du ställer till med storbak med barnen eller går på kondis och äter köpebulle, så har du 9 goda anledningar att äta bullar på kanelbullens dag!

1. FÖR ATT DET ÄR SÅ GOTT!

2. Är ni förkylda där hemma? Studier har visat att kanel kan verka slemlösande vid förkylning och hosta. Livsmedelsverket varnar dock för att äta mer än 1 tsk kanel om dagen (gäller vuxna).

3. Socker, kardemumma och kanel i en nybakad, fortfarande ljummen ljuvlig smörexplosion – finns ingen anledning att tacka nej till det.

kanelbullar_mama2

Foto: Ulrika Ahlström

4. En anledning så god som någon: De allra flesta barn älskar att baka bullar, och det ÄR härligt att bara släppa allt och gå all in i köket med mjöl och slevar och socker och låta barnen skapa vilken typ av kanelbulle-variant som helst. Win win för alla inblandade (utom den som måste städa…).

Läs mer: Så lyckas du med dina kanelbullar (tips för extra saftiga!)

5. Att fika är en svensk klassiker som är ett mysigt avbrott i sysslor och måsten. Vad passar väl bättre än en kanelbulle och ett glas mjölk till mellis idag?

6. I konkurrens med wienerbröd (alldeles för flottigt, flagigt och vasst) och munkar (alldeles för oljigt och svampigt) står sig kanelbullen stark hos barn. Så mycket mumsigare med dess perfekta avvägning mellan knaprigt pärlsocker och mjuk bulle.

kanelbullar_mama1

Foto: Ulrika Ahlström

7. Alla gillar en kanelbulle, vuxna som barn och den står över trotsighet och annat tjafs. Säg vilken syskonkonflikt eller utbrott som inte kan avvärjas med löfte om en nybakad kanelbulle?!

8. Alla anledningar till att ställa till en liten fest i vardagen är en anledning att fira. Låt kanelbullens dag bli en tradition oavsett om du går på kondis, handlar hem från mataffären eller ställer till med storbak tillsammans med barnen.

9. Det finns helt enkelt ingen anledning att inte äta kanelbullar på kanelbullens dag!

Testa en onlinekurs: Baka bröd som ett proffs med Johan Sörberg från ”Hela Sverige bakar”!