Självklart finns det massor av mammor där ute som är oförändrat orädda sedan barnen kommit. Och underbart är väl det. MEN: Alla nojiga och hönsiga mammor där ute – WE FEEL YOU.  Det är inte konstigt att du tänker knäppa saker, du har ju plötsligt EXTREMT mycket att förlora.

1. Du blir rädd för att flyga

Det kanske ALDRIG har slagit dig att det är farligt att flyga. Förrän barnen kommer då. Då inser du att det liksom finns en anledning till att kungen och kronprinsessan aldrig åker samma flygplan. Det är för att risken är för stor att ett plan störtar. Nu ÄR det ju mycket mindre risk att ett flygplan ska störta än att till exempel en bil ska krocka. Men det gör ju inte saken bättre när du flyger. Däremot gör det saker MYCKET VÄRRE NÄR DU ÅKER BIL.

2. Det där med att köra bil

Även om du aldrig krockat i ditt liv är du fullständigt säker på att du ska krocka just dagen då det är dags för att åka hem från bb. Trots att det är typ statistiskt sett omöjligt. Och även om den där ohyggliga rädslan du har de allra första veckorna mildras med tiden, är det alltid läskigt att åka bil själv eller med barnen. För att inte tala om när barnen åker i en bil och du själv inte är med. Folk kör ju som dårar. 😱

large

3. Du blir rädd att tunnelbanan ska börja brinna

Det kommer ju inte hända, eftersom det aldrig hänt hittills i ditt liv. Men FASEN vad troligt det känns att just din tunnelbanevagn ska fatta eld när den kränger och gnisslar så där konstigt.

4. Du tror att din bebis ska kidnappas

Du vet inte hur det skulle gå till, men det känns väldigt sannolikt att just din bebis skulle bli kidnappad.

raw

5. Du tror att någon ska köra ner vassa föremål i fontanellen

Innan man själv har ett barn med en nyfödingsfontanell har man faktiskt INGEN aning om hur det verkligen KÄNNS i hela kroppen när någon kommer inom en radie på 30 centimeter från ens barns pulserande öppning i huvudskelettet, som leder RAKT in i hjärnan. Det värsta är de som säger ”ojoj, kolla vad det hoppar här på huvudet” och TAR på stället. Du får SÅ ofta tvinga dig själv att inte säga: Vill du att jag ska öppna din hjärnbark och smeka där, eller? ”Akta fontanellen” är en mening du säger väldigt många gånger den första tiden. Tack och lov sluter sig huvudet så småningom.

6.  Du tror att någon ska ramla ner på barnvagnen

Ja alltså om du går bredvid ett höghus, så tror du att det plötsligt ska falla en byggarbetare från väldigt hög höjd och krossa allt i sin väg, det vill säga det som finns i vagnen. Vågar inte ens säga vad, på grund av darrar.

tumblr_m2yr8j9pLe1rn5b0zo1_500

7. Du blir rädd att någon ska slå ner din partner

Det är ju liksom inte bara din partner som riskerar att bli nedslagen, nu är det dessutom ditt barns pappa eller mamma. Halva barnets ursprung! Herregud! 😰

8. Du är rädd att du ska få en livsfarlig sjukdom och dö ifrån ditt barn

Du har kanske känt dig ganska odödlig fram tills barnen kom. Men nu har du fått konstiga födelsemärken? Och har du inte jätteont i någon sorts tarm? Eller ont i huvudet lite för ofta? HJÄLP. DU FÅR INTE DÖ.

9. …eller att BARNET ska få en livsfarlig sjukdom

Det här vill vi inte ens tänka på så det blir en väldigt kort punkt.

10. Att VAD SOM HELST ska hända ditt barn

Det är en helt ny känsla att inte ha kontroll över det mest värdefulla. Du har hjärtat utanpå kroppen, eftersom det hjärta som är viktigast för dig numera är i en annans kropp. (Inte för att du har kontroll över ditt eget hjärta heller, men…)

tumblr_m3dxm0XXr31qbcdxpo1_500

Kanske tycker du också att det är jobbigt när barnen inte vill sova? Testa vår onlinekurs som hjälper dig att få dem att sova hela natten

Kurs i barns sömn sova hela natten

NUVARANDE 10 hjärnspöken du får när du blivit mamma
NÄSTA I ANNONSSAMARBETE MED DRYNITES Så blir din sängvätare torr till skolstarten