Sannas krönika. Varför finns det inga vettiga brunchställen med lekrum för barnen? Och hur kommer det sig att man tvingas sitta och titta på när ens barn har ridlektion i stället för att själv få sadla på en häst?

Måndagar är stalldagar i vår familj. Stalldag betyder att Olga rider och vi andra tittar på. Kul att se sin kiddo göra framsteg i den här älskade och beroendeframkallande sporten såklart, men så sjukt frustrerande att inte få sadla på en pålle, sitta upp och rida själv. Man bara sitter där och surplar blaskigt kaffe i ridhuscafeterian medan röven blir degigare och degigare. På sin höjd får man hjälpa till att kratsa en hov eller bära en sadel.

Tisdagar kommer framöver att bli kampsportsdagar här i huset. Iggy ska få gympa loss ordentligt, ge sandsäcken en omgång och vi andra kommer förmodligen läsa kvarglömda kvällstidningar, dricka ännu mer blaskigt kaffe och hålla reda på lilla Lo som river ner andra människors kläder i nåt sunkigt omklädningsrum.

Och om jag mot all förmodan nån gång i månaden hinner i väg till Worldclass gym för en genomkörare, så får ungarna spela dataspel i ett lekrum med i och för sig jättegulliga barnvakter, men ändå – dataspel. Why? Detta är bara så idiotiskt.

Jag vill helt enkelt träna samtidigt som mina kids. Effektivisera och synkronisera hela familjens rörelsebehov. Hur svårt kan det vara? Jag vill ha ett gym där jag går in och kör ett bodypump-pass i ett rum medan ungarna skuttar runt och gör kullerbyttor i ett annat. Jag vill rida samtidigt med Olga. En mammagrupp i ena halvan av ridhuset och en barngrupp i den andra. Varför kommer ingen smart person på det här upplägget och förenklar mitt och tusentals andra mammors liv?

Söndagar är brunchdag hos oss. Vi vill äta en riktigt härlig sen frukost och läsa tidningen i en evighet i en härlig miljö någonstans. Med tre barn i högst varierande åldrar är det här ett i princip omöjligt projekt. Långläsningen av DN kan man glömma eftersom ettåringen snart är i full färd med att kasta en pannkaka över den flådiga matsalen med idel citychica, utsövda människor. En pannkaka som man ju givetvis måste fånga för att undgå katastrof. Långsittningar ingår inte i barns favoritsysselsättningar överhuvudtaget. De vill äta hastigt och lustigt och sen gärna leka någon vild lek i ett intilliggande lekrum som inte finns.

Ytterligare en affärsidé som bara väntar på att få genomföras och bli en kassasuccé. En restaurang med lekrum och en anställd ”barnvakt” som kan hålla övergripande koll. Lägg till estetiskt tilltalande lekrum och du har skapat en kassako!

Kom igen nu alla smarta affärskvinnor, make my dreams come true 2011!