Maria, 26, ska när som helst bli mamma för första gången. Hon skriver en av de populäraste läsarbloggarna här på mama.nu och är månadens blogg i november.

Om ”Som en öppen blogg 2.0”

Skrivs av: Maria.

Ålder: 26.

Bor: Skillingaryd, Småland.

Familj: Sambon Viktor och ofödda Nacho-Glenn.

Gör: Driver egna smyckesföretaget by airaM och är föräldraledig.

Längtar jag mest efter just nu: Att bli och vara förälder för första gången i mitt liv. Vilket äventyr det ska bli.

Bloggadress: blogg.mama.nu/somenoppenblogg

Hej Maria, berätta, vem är du?
– Jag är en tjej som alltid gått mina egna vägar, på gott och ont. Någon man antingen älskar eller hatar, men alltid vet vart man har. En pojkflicka, tävlingsmänniska och typiskt lejon, som vill ha allas uppmärksamhet, gör allt för att vinna och som hellre har få nära vänner än många falska.

– Mitt hjärta klappar extra mycket för idrott, framför allt handboll och hockey, och musiken, men framför allt är jag nog en person som älskar livet och vill få ut det mesta av det. Vill hinna med allt och vill känna och tycka så mycket som möjligt för att nå ut i alla hörnen av livets karta. Ni kommer aldrig höra mig säga ”Det är ju en dag i morgon också”, för det vet vi inte, det kanske det inte är.

Varför ska man läsa din blogg?
– För att det inte är styrd i någon särskild genre. Det finns ingenting som är för litet eller stort för min blogg. Det är mammaliv, sport, politik, foto, bakande, husbygge och mycket mer därtill. Ska jag använda en klyscha så är den ”det finns något för alla”.

Varför valde du att starta din blogg just på mama?
– Av den enkla anledning att jag ska bli mamma för första gången. Jag hade bloggat på metrobloggen i drygt tre år och kände att det var dags att gå vidare, bli lite mer ”vuxen” och hittills trivs jag alldeles utmärkt på mama.

Vilka bloggar läser du själv? 
– De tre bloggarna jag besöker först varje gång jag går ut på nätet är Kenzas.se, Tyras.se samt Bloggkommentatorerna. Kenzas och Tyras för att de är så fina att titta på och BK för att få munhuggas lite med folk, jag gillar när det blir debatt. Annars gillar jag Fredrik Backman, Schulman-bloggarna och Emmas Utsida.

Ta mig direkt till Som en öppen blogg 2.0!