Universal studios, Disneyland och sköna stränder. Los Angeles är ett perfekt resmål för dig med lite större barn. Här bjuder mamas bloggare Anine Bing på sina bästa tips.

Anine Bing

Ålder: 28.

Familj: Maken Nicolai och Bianca, 8 månader.

Gör: Låtskrivare och sångerska i bandet Kill your darlings.

Blogg: blogg.mama.nu/aninebing/

Modellen och sångerskan Anine Bing är mer hemma i Los Angeles än i sitt nygamla hemland Danmark efter sju år i staden.
– Min dotter Bianca är också född i L.A., så det är en plats jag alltid kommer minnas som något fint och speciellt, säger Anine, som i våras flyttade till Köpenhamn med familjen.

Vilket är ditt allra finaste minne från L.A.?
– När Nicolai friade till mig på toppen av ett berg under vår morgonpromenad och när Bianca föddes. Sedan älskar jag loppisar och det finns många sköna sådana i L.A., till exempel den som ligger korsningen Fairfax/Melrose. Den har öppet varje söndag mellan 9 och 17. Fantastisk.

Är L.A. barnvänligt?
– Ska jag vara helt ärlig tycker jag inte det. Men om man är påhittig kan man ju ha kul överallt. Men undvik Downtown. Jag vågar knappt åka dit själv utan Nicolai. Känns varken mysigt eller tryggt.

Vad i L.A. vill du att Bianca ska minnas?

– Våra mysiga morgonpromenader i fina naturen, de vackra stränderna och våra fantastiska vänner.

Om man ska göra någon utflykt från L.A. med barn – vart ska man åka då?
– Jag skulle åka till Santa Monica, till stranden. Mysigt för både stora och små. Härligt att bara låta barnen leka på stranden, eller hyra cyklar och cykla längs vattnet.

Topplistan – Los Angeles:

Restauranger:
Pace (2100 Laurel Canyon Boulevard, peace­inthecanyon.com). En mysig italiensk restaurang där jag har tillbringat många middagar med mina nära och kära.

Koi (730 N La Cienega Blvd, koirestaurant.com). Otroligt god sushi.

Urth Caffe (8565 Melrose Avenue, men kaféet finns också i Santa Monica, Beverly Hills och Downtown, urthcaffe.com). Oj, så många luncher jag har ätit här. Supergod, fräsch mat och gott kaffe.

Hotell:
Chateau Marmont (8221 Sunset Blvd, chateaumarmont.com). Skön atmosfär och mysigt att äta middag i deras sköna trädgård. Under mina sju år i Los Angeles har jag hängt en hel del där.

Four Seasons (300 South Doheny Drive, fourseasons.com/losangeles). Stora, sköna rum och härlig pool där det är mysigt att hänga med familjen. Barnvänligt hotell, de fixar barnsängar och ställer fram blöjor och annat som kan behövas till de små.

Kul för familjen:
Disneyland (disneyland.disney.go.com). Kul att se och åka för de äldre barnen. En crazy men rolig dag för hela familjen.

Universal studios (universalstudioshollywood.com). Också bäst för lite större barn, kanske roligast för tonåringar. Där kan man se hur de gör filmer, hur man bygger upp scenerna till stora Hollywoodfilm. Jag som gillar ”Desperate housewives” tycker att det var kul att åka igenom gatan där alla husen är uppbyggda på riktigt – Wisteria Lane.

Santa Monica beach (santamonica.com). Bada, sola, spela beachvolley, lek i sanden…

NUVARANDE Resguide: Anine Bings Los Angeles
NÄSTA Martina Haag gör New York på tre dagar