Sofi Fahrman om sina skönhetsfavoriter: ”Jag dras till maskulina dofter”

mama har snackat skönhet – på djupet! – med tre snygg-mama-favoriter. Först ut av tre är Sofi Fahrman, som vet hur du håller dig fräsch när du är på resande fot.

Sofi Fahrmans bästa skönhetsprodukter
Modeprofilen och författaren Sofi Fahrman, 37, reser kors och tvärs över världen, bland annat mellan hemmalandet Sverige, skidåkningen i Verbier och favoritstaden New York (som hon kallar för sin älskare).

Sofi, som även är mamma till Lily, 3,5, vet hur du håller beautylooken i schack trots jetsetliv med uttorkande flygplansluft. Det hemliga tipset är fukt – både inifrån och utifrån!

– Det första jag gör när jag landat är att leta rätt på en juicebar, och beställa en stor juice, gärna med vattenmelon. När jag kommer hem eller fram till hotellet, beroende på vart jag ska, lägger jag en fuktmask och tar en Resorb.

Sofi Fahrmans sminkfavoriter

CC-kräm från Peter Thomas Roth är en stor Sofi-favorit! Liksom puder från Chanel, krämen Element barrier från Nimue och serum från Transderma.

– I min resehandväska hittar ni alltid mina tre beautyfavoriter i miniformat; Caudalie beauty elixir facial mist, Biodermas rengöringsvatten och ett torrschampo från Klorane, alla inköpta på franskt apotek.

Du är verkligen en mamma i farten, vad är din bästa quick-fix?

– Multifunktionella produkter, till exempel min favorit-CC-kräm från Peter Thomas Roth. Jag älskar allt-i-ett-produkter!

Vad gillar du för dofter?

– Jag dras till maskulina dofter, som min Santal 33 från Le Labo. Många tjejer har stoppat mig på gatan för att fråga om parfymen! Jag gillar det här med ”färsk parfym”, där jag själv kan vara delaktig i processen, så som parfymföretaget Le Labo fungerar. Varje gång jag är i New York beställer jag nyblandad parfym där. En gång fick jag chansen att blanda min helt egna med kändisparfymören Pierre Wulff. Jag blandade allt som jag tyckte luktade gott, den flaskan skulle ha kostat 5 000 kronor om den hade sålts på riktigt, ha ha.

sofi-farhmans-favoriter

Doftljuset från Byredo gör badrummet lite lyxigare. Lilys ballerinaskor kommer från Blondinbellas Flattered och Sofis mobilskal från The Case factory.

Du äger ingen hårfön, trots det ser ditt hår alltid så fint ut, hur lyckas du?

– Jag låter alltid håret självtorka. Mitt hår är lite speciellt, jag har rakt hår på utsidan, men lockigt under. Många frågar om det, men det är på riktigt, jag har inget löshår! Jag är inte så mycket för perfekt fixat hår, det får gärna vara lite rufsigt och så adderar jag några slingor som jag lockar med locktång. Då blir det lite liv i håret och inte så tillrättalagt.

Sofi Fahrmans skönhetsfavoriter

Hårborste från Mason Pearson, uppfräschande hårspray från ­Oribe och diadem från Corinne.

Nagellack är lite av din specialitet, vad har du för favoriter just nu?

– En klassiker är Essies Ballet slipper, ett ljust rosa lack som återfinns på alla manikyrställen i New York. Om jag ska på fest så satsar jag på någon nyans av rött. Trendigast just nu är att kombinera två nyanser som går ton i ton, till exempel att du målar alla utom en eller två naglar i grått och de resterande i blått.

Sofi Fahrmans favoriter i skönhetshyllan

Favoritdoften kommer från Le Labo.

Vilken produkt kan du inte vara utan?

– Jag kan faktiskt vara utan allt! Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag har glömt min necessär… Då går jag bara in på närmaste affär och handlar en mascara och ett solpuder, det kommer jag rätt långt på.

Av: Frida Fahrman
Foto: Anna Moller

Shoppa Sofi Fahrmans skönhetsfavoriter

sofi-fahrman-skonhet-1

Caudalie, Beauty elixir facial mist, 459 kr, Åhléns.

sofi-fahrman-skonhet-2

Klorane, Oatmilk Dry Shampoo Spray, ca. 169 kr, Sephora.

sofi-fahrman-skonhet-9

Puder, Les beiges healthy glow sheer, 550 kr, Chanel.

Transderma Serums - www.mytransderma.com

Energigivande serum, Transderma O, 1330 kr, Eleven.

sofi-fahrman-skonhet-7

Hårborste, Mason Pearson, 1099 kr, Eleven.

 

sofi-fahrman-skonhet-3

Bioderma, Sensibio H20 rengöringsvatten, 139 kr, Apoteket.

sofi-fahrman-skonhet-4

Peter Thomas Roth, CC Cream Complexion Corrector Light, 469 kr, Bangerhead.

sofi-fahrman-skonhet-5

Parfym, Santal 33, från 600 kr, Le Labo.

sofi-fahrman-skonhet-6

Nagellack, Ballet Slippers, 129 kr, Ellos.

Plock: Caroline Borg

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

Artikeln är tidigare publicerad i mama nr 1 2017, som går att läsa i appen mama PLUS – gratis för prenumeranter!

appen mama PLUS

NUVARANDE Sofi Fahrman om sina skönhetsfavoriter: ”Jag dras till maskulina dofter”
NÄSTA Förlossningsberättelsen: Linda snuvades på kejsarsnittet och födde hemma