mamas skönhetsredaktör Frida Fahrman är expert på torrschampo, och har testat de flesta som finns på marknaden. Här är hennes absoluta favoriter!

Torrschampo 1: Kändisfavorit

Det här är en riktigt bra produkt som används flitigt i Hollywood eftersom Jennifer Aniston står bakom märket. Supergod doft som är neutral och inte så stark. Det är bra tryck i flaskan, så det går lätt att spraya och fördela. Luftigt och torrt utan att håret blir strävt. Det ger mycket volym, perfekt struktur och känsla, och håller länge.

Perfect hair day dry shampoo, 249 kr/198 ml, Living proof.

Betyg: 5/5

Torrschampo 2: Perfekt varje dag

Ett torrschampo som ger lite stadga, mycket volym, och som inte har så mycket vitt pulver. Perfekt att ha till vardags och att använda varje dag. Produkten har en ganska stark doft till en början, men oroa dig inte – den sitter inte i.

Dry shampoo, 249 kr/300 ml, Balmain Paris.

Betyg: 4/5

Torrschampo 3: Mest prisvärt

Ett torrschampo som ger mycket volym, är lätt att fördela i håret och gör det luftigt. Ger en hel del pulver som snabbt absorberas. Skapar ett härligt luftigt hår med mycket volym. Doften är god och nästan lite kryddig.

Got2b rockin’it encore fresh dry shampoo, 79 kr/200 ml, Schwarzkopf.

Betyg: 4/5

Torrschampo 4: Långlivad effekt

Torrschampot har en ganska stark, lite fruktig doft. Det är lite pulvrigt i konsistensen, och tar direkt bort den feta känslan otvättat hår kan ge. Dessutom håller effekten väldigt länge.

Fresh hair dry cleaning spray, 259 kr/ 250 ml, Kevin Murphy.

Betyg: 4/5

Torrschampo 5: För kokosälskaren

Både namnet och doften talar sitt tydliga språk – här är det absolut kokos för hela slanten. Tankarna vandrar till sommar och exotiska stränder i Karibien. Produkten ger ganska mycket pulver, men det absorberas fort i håret. Passar bäst för blonda hår.

Coco loco coconut dry shampoo, 85 kr/200 ml, Lee Stafford.

Betyg: 5/5

Torrschampo 6: Lätt uppfräschning

Det här torrschampot ger inte så mycket pulver, utan funkar mer som en spray. Ger snabbt en lätt uppfräschning och gör håret mjukt utan att klibba eller göra det strävt. Schampot har en härlig doft som känns både somrig och frisk.

Dry shampoo soft touch, 139 kr/200 ml, Björn Axén.

Betyg: 4/5

ANNONS

Torrschampo 7: Personlig favorit

Doften är magisk och torrschampot känns så fräscht! Ger ganska mycket vitt pulver, men det torkar snabbt in. Det ger en perfekt känsla i håret, inte strävt utan bara fluffigt. Flaskan innehåller mycket och det är verkligen drygt, så det räcker länge. En klar favorit!

Water killer dry shampoo, 249 kr/300 ml, Evo.

Betyg: 5/5

Torrschampo 8: Schampo och spray i ett

Ett torrschampo med väldigt god unisexdoft som känns fräsch. Strukturen på håret blir matt, samtidigt som det får mycket volym. Eftersom det också fungerar som hårspray så ger det en hel del stadga utan att klibba.

Dry clean hairspray, 159 kr/200 ml, Waterclouds.

Betyg: 4/5

Alla skönhetsprodukter som fått bäst i test

I varje nummer av mama gör vår skönhetsredaktör Frida Fahrman ett skönhetstest och listar de bästa produkterna – nyheter som klassiker.

Läs alla skönhetstest här:

mama nr 9/2017: Mascara

mama nr 8/2017: Deodorant

mama nr 7/2017: Solpuder

mama nr 6/2017: BB cream med solskyddsfaktor

mama nr 5/2017: Brun utan sol

mama nr 4/2017: Silverschampo- och balsam

mama nr 3/2017: Volymmascara

mama nr 2/2017: Torrschampo

mama nr 1/2017: Hårolja

mama nr 13/2016: Ansiktskräm

mama nr 12/2016: Foundation

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljare och vissa via affiliatetjänsten Apprl.

NUVARANDE Bäst i test: Snabbfixa frillan med torrschampo
NÄSTA Ett trotsbarns 10 budord (vi har alla behövt genomlida detta)