Passar perfekt på picknicken eller till frukost på språng.

1 portion

Du behöver:
1 ägg
1 msk mandelmjölk eller valfri mjölk
En nypa havssalt
1 tsk ghee, kokosolja eller olivolja till stekning

FYLLNING:
Ett halvt rött äpple, urkärnat och grovrivet
3 msk naturell keson
En nypa mald kanel
1 msk pumpafrön
Några timjankvistar, bara bladen (kan uteslutas)

Gör så här:

1. Vispa ägg, mjölk och salt hastigt med en gaffel i ett glas eller liten skål. Hetta upp ghee eller olja i en stekpanna med non stick-beläggning (20 cm) på medelhög värme.

2. Häll i omelettsmeten och stek i 1 minut på första sidan och i 30–45 sekunder på den andra. Vänd omeletten med en stekspade.

3. Blanda fyllningen i en liten skål. Lägg omeletten på en tallrik, klicka ut fyllningen i mitten och rulla ihop. Dela rullen på mitten före servering.

Passar även bra som frukost på språng, slå bara in rullen i smörgåspapper och ta med.

Recept från boken ”Green kitchen stories” av David Frenkiel och Luise Vindahl.

NUVARANDE Tunna omelettrullar med äpple och keso
NÄSTA Persiko- och portobelloburgare