4 portioner

Du behöver:
20 körsbär, urkärnade och delade, plus några till garnering
6 aprikoser, delade, urkärnade och skivade
2 platta persikor (paraguayos), delade, urkärnade och skivade
2 persikor, delade, urkärnade och skivade
4 små plommon, delade och urkärnade
1 näve röda eller vita vinbär
½ dl fläderblomslemonad eller osötad äppelmust
100 g krämig getost

Gör så här:
1. Skär upp frukten och lägg den i en bunke. Ringla fläderblomslemonad över och rör om tills frukten har täckts runtom. Låt stå i 15 minuter så att frukten saftar ur.

2. Lägg upp på ett fat och strö smulad getost över. Garnera med några hela körsbär eller färska fläderblommor, om det är säsong för dem.

Recept från boken ”Green kitchen stories” av David Frenkiel och Luise Vindahl.

NUVARANDE Stenfruktssallad med krämig getost
NÄSTA Emma adopterade från Nigeria: ”Jag satt på jobbet när de ringde och sa att vår dotter fanns”