En ljuvlig cheesecake toppad med drottningsylt.

DU BEHÖVER:
250 g digestivekex eller liknande
50 g smör
400 g färskost
100 g socker
2,5 dl vispgrädde, hårt vispad
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl drottningsylt
kakform med avtagbar kant

GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret i en kastrull. Bryt kexen i grova bitar innan du finmaler dem i matberedare, blanda i smöret. Tryck ut blandningen i botten på en kakform, fördela jämnt. Ställ i kylen för att stelna i minst 30 minuter.

Mixa mjukost med socker till en fluffig smet och blanda i vispad grädde och vaniljsocker, häll blandningen i kakformen. Fördela sylten över kakan och ställ in i kylskåp, låt stå kallt i minst en timme före servering.

NUVARANDE Sommartårta
NÄSTA Kall gurksoppa med avokado