Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Recept på whoopie-semlor – galet söta och goda!

På fettisdagen är det givet att man ska äta semlor. Men är man trött på den vanliga varianten är dessa små whoopie-semlor ett bra alternativ. Dessutom mysiga att baka med barnen.

Baka whoopie-semlor med barnen på fettisdagen!
Baka whoopie-semlor med barnen på fettisdagen! Foto: Istock

mamas tidigare bakblogg Bakverk och fikastunder tipsade om ett fantastiskt recept i semmeltider för några år sedan. Ni som missade det då får chansen nu!

Whoopie-semlor – recept

Du behöver:

100 g mjukt smör

1,25 dl socker

1 ägg

2,75 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

1 krm salt

0,5 dl mjölk

Gör så här:

Vispa mjukt smör och socker krämigt. Vispa ner ägget.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt och rör ner det i smörblandningen. Rör till sist ner mjölken.

Fyll en spritspåse med stor rund tyll med all smet. Spritsa ca 60 klickar, lite mindre än en femkrona, på en plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut en del, så jag använde tre plåtar.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 7-8 min. Låt svalna innan du tar kakorna ifrån bakplåtspappret.

Skiva krämig mandelmassa tunt och lägg en skiva på undersidan av en kaka.

Spritsa grädde över mandelmassan.

Avsluta med ytterligare en kaka och sikta eventuellt över lite florsocker.

Mums!