Popcornglass med lakrits och kolasås

Glass rullad i popcorn som smakar lakrits – här snackar vi en dessert barnen kommer att gilla! 

Popcornen räcker till provsmakning både före och efter glassrullningen, eller till strutar för ett helt kalas.

DU BEHÖVER:

1 dl opoppade popcorn
2 msk olja
10 lakritskarameller, till exempel Turkisk peppar
2 dl socker
100 g smör

Till servering: Vaniljglass, kolasås och glassstrutar.

GÖR SÅ HÄR:
Poppa popcornen i oljan och salta. Lägg popcornen på en stor plåt.

Krossa karamellerna i en mortel. Smält sockret i en liten tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det blir ljusbrunt. Undvik att röra om men skrapa eventuellt ned socker som fastnar på kanterna. Klicka i smöret och koka samman till en slät massa. Rör i de krossade lakritskaramellerna och rör om.

Häll karamellen över popcornen och rör om så att karamellen fördelas jämnt. Separera eventuellt popcornen något.

Gör kulor av glassen och rulla dem i popcorn. Lägg glassen i strutar och häll över kolasås.