Pie pops (paj på pinne)

Först kom cake pops  – nu är det pie pops som gäller!

Räcker till cirka 7 stora pie pops.

Du behöver:

Pajdeg:

200 g mjöl, cirka 3,3 dl
En nypa salt
125 g kallt smör
2 msk vatten

Fyllning:
Nutella/sylt/bär/choklad

Övrigt:
1 ägg hopvispat med en skvätt mjölk och lite socker att strössla med

Gör så här:

1. Blanda mjöl och salt i en bunke och hacka sedan ihop det med smör tills smöret är finfördelat. Tillsätt kallt vatten och knåda försiktigt ihop till en deg. Låt gärna degen vila svalt i plastfolie innan du kavlar ut den.

2. Värm ugnen till 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.

3. Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta till 3–5 mm tjocklek. Skär ut rundlar ur degen (använd exempelvis ett glas för att få fina former).

4. Bred ut en klick fyllning på en rundel, men lämna kanterna fria. Pensla kanterna med lite äggblandning som ”klister”, lägg en glass-/kakpinne i mitten och placera en deg-rundel över. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla med ytterligare äggblandning samt strö en nypa socker över.
5. Grädda pie popsen i 15–20 minuter tills de är vackert gyllenbruna.