Finns det något enklare och godare än en smulpaj? Nej! Och finns det någon smaskigare kombination än jordgubbar och rabarber? Nej!

Recept – rabarberpaj

20 min + 30 min i ugnen

8–10 portioner

DU BEHÖVER:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
125 g smör
1 äggula
3 rabarber (medelstora)
1 liter jordgubbar
3 msk strösocker
2 msk majsstärkelse

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och ägg till en smuldeg.
  3. Skär rabarber och jordgubb i bitar. Blanda med socker och majsstärkelse i en bunke.
  4. Lägg i en pajform. Toppa med smuldeg.
  5. Baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

 

Ps. Gör en tvist på rabarberpaj – med mandelflan och vit choklad! Du hittar receptet här!

NUVARANDE Jordgubbs- och rabarberpaj
NÄSTA Allt du behöver veta inför skolstarten