En riktigt härlig glass med kokossmak!

6–8 pinnglassar

DU BEHÖVER:
1 dl strösocker
2 äggulor
4 dl standardmjölk
1 burk kokosmjölk (400 ml)

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ihop socker och äggulor så det blir ljust och pösigt.

2. Koka upp mjölken med kokosmjölken. Ta av kastrullen från plattan. Blanda under omrörning långsamt ner ägg-gulesmeten i kokosmjölken. Fortsätt värma blandningen till 85 grader. Det får inte koka.

3. Kyl genast ner smeten i iskallt vatten i till exempel diskhon. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Ställ sedan in smeten i kylskåpet minst 1 timme, men gärna över natten.

4. Häll blandningen i glassmaskinen och kör tills smeten är tjockflytande och krämig. Fördela omedelbart i pinnglassformar och placera dem på en plan yta i frysen. Efter cirka 3 timmar kan du ta ut glassen ur formarna och doppa eller rulla dem i önskad topping.

Recept ur Nicole Emsons bok ”StikkiNikkis ice pops – glass på pinne”.

NUVARANDE Glassrecept: Coconut Cream
NÄSTA Rösta fram vinnarna i Olga Rönnbergs jeansutmaning!