Drottningkaka

Sommarens godaste mjuka kaka! Måste testas!

20 min + 35 min i ugnen

1 sockerkaka (gör 1 ½ sats om du vill göra alla tre på bilden)

DU BEHÖVER:

3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör + 3 msk till formen
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g färska hallon och
blåbär
½ dl ströbröd

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop ägg och socker fluffigt med elvisp.

3. Smält smöret och blanda ned i äggvispet. Tillsätt gräddfil och vispa till en slät smet.

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke.

5. Sikta ned i smeten och vänd in med en slickepott till en jämn smet.

6. Smörj en sockerkaksform med smör och bröa med ströbröd.

7. Varva smet och bär i formen.

8. Baka i mitten av ugnen, 15 minuter för liten form, 20 minuter för mellanform, 30–35 minuter för stor form.