Denise Rudberg bjuder på det perfekta receptet på spagetti bolognese.

DU BEHÖVER:
1 msk olivolja
cirka 140 g pancetta eller bacon
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 morot
1 selleristjälk
1 liten zucchini
½ aubergine
1 kg nötfärs
3 dl rödvin
2 burkar krossade tomater
2 dl vispgrädde
2 lagerblad
1 msk torkad basilika
salt och nymalen svartpeppar
spaghetti
parmesan till serveringen

GÖR SÅ HÄR:
1. Hetta upp olivoljan i en rymlig stekgryta. Skär pancettan i smala strimlor och stek på medelvärme tills den fått fin färg.

2. Skala gul lök, vitlök och morötter. Hacka löken fint. Tärna morötter, selleri, zucchini och aubergine fint. Lägg grönsakerna i grytan och stek tills de blivit mjuka och vätskan gått ur.

3. Höj värmen något och lägg i köttfärsen. Rör runt med en trägaffel så att den finfördelas och får färg. Slå på vinet och sänk värmen igen. Låt puttra i cirka 10 minuter.

4. Häll i de krossade tomaterna, grädden, lagerbladen och basilikan. Låt puttra stilla i cirka 1 timme, rör någon gång då och då, tills såsen tjocknar och blir vackert djupröd. Smaka av såsen med salt och svartpeppar och servera den med nykokt spaghetti och riven parmesan.

Recept ur boken ”Mingel och festmat med Denise”.

NUVARANDE Den fulländade spagetti bolognesen
NÄSTA Äggsalladsblad och fetaostfyllda snackspaprikor