­Svalkande sorbet är kanske det godaste man kan äta en varm sommardag. Den här har fått smak av tranbär och apelsin.

6-8 glasspinnar.

Du behöver:

1, 75 dl strösocker
5 dl vatten
3 dl tranbärspuré, mixade färska eller frysta bär
1 apelsin, skalad och pressad (spara både skal och juice separat)

Gör så här:

1. Värm försiktigt upp sockret i vattnet tills sockret lösts upp helt. Tillsätt tranbärspuré och apelsinskal. Sjud på låg värme cirka 5 minuter.^

2. Kyl ner blandningen i iskallt vatten. När det svalnat hälls apelsinjuicen i under omrörning.

3. Den här mixen blir bäst om den hälls direkt i formar och får stå i frysen i minst 3-4 timmar. Den kan dock köras i glassmaskin innan formarna fylls om så önskas.

Recept ur Nicole Emsons bok ”StikkiNikki ice pops – glass på pinne”.

NUVARANDE Cranberry-orange sorbet
NÄSTA Glassrecept: Coconut Cream