Blondie-brownie med hallon

Blondies är brownies med vit choklad – så goda att en bit omöjligt är nog.

20 min + 30 min i ugnen

Cirka 10 bitar

DU BEHÖVER:

4 ägg
2 dl strösocker
200 g vit choklad
200 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 krm salt
200 g färska hallon
1 ½ dl kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop ägg och socker lätt i en bunke. Det ska inte blir fluffigt utan nästan bara röras ihop.

3. Riv den vita chokladen.

4. Smält smör i en kastrull. Drag av från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.

5. Vispa ihop med äggvispet.

6. Sikta ned mjöl i smeten och rör ihop till en jämn smet med en slickepott. Tillsätt salt.

7. Varva smet och bär i en form (cirka 20 x 20 cm) täckt med bakplåtspapper.

8. Toppa med kokos och tryck försiktigt ned i smeten så att det både ligger kokos på toppen och en liten bit ned i smeten.

9. Baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

10. Tag ut och låt svalna helt innan den skärs upp i rutor.