Blåbärsbullar

Blåbärsbullar  – en somrigare bullvariant. Testa!

30 min + jästid + ugnstid

Cirka 20 stycken

DU BEHÖVER:
Vetedeg:
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
½ msk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
350 g frysta el. färska blåbär
2 tsk vaniljsocker

Övrigt:
1 ägg
2 msk florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda mjölk och jäst i en bunke.

2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.

3. Plasta bunken och låt degen jäsa cirka 45 minuter.

4. Koka ihop blåbär och socker cirka 15 minuter till en sylt. Låt svalna och kyl i frys eller kyl så att sylten blir tjock och fast.

5. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.

6. Kavla ut och bred på smör och blåbärssylt. Sikta över vaniljsocker.

7. Vik ihop degen och skär i 20 remsor.

8. Snurra ihop degremsorna till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

9. Låt jäsa under plast cirka 30 minuter.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Pensla med uppvispat ägg och baka i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

12. Pudra över florsocker vid servering.