Recept från Denise Rudbergs bok "Mingel och festmat med Denise".

Äggsalladsblad

10 bufféportioner

DU BEHÖVER:

5 ägg
1 knippe sparris
3 msk finskuren gräslök
rivet skal av ½ citron
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
20 små endiveblad eller
gemsalladsblad

GÖR SÅ HÄR:
1. Löskoka äggen så att gulan är rinnig längst in, cirka 4 minuter.

2. Skär bort den träiga nederdelen av sparrisen och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, det tar bara några minuter. Skölj dem i kallt vatten och skär dem i bitar.

3. Skär ner äggen i en skål. Blanda ner sparrisbitarna, gräslök, citronskal och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg endivebladen på ett stort fat och skeda upp lite av äggsalladen i basen på bladen.

Fetaostfyllda snackpaprikor

Cirka 10 bufféportioner

DU BEHÖVER:
ca 10 gröna och röda snackpaprikor
(små, långsmala paprikor)
250 g fetaost
1 dl crème fraiche
2 msk olivolja
1 tsk hela spiskumminfrön
1 tsk chiliflingor
1 tsk grovmalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på mitten på längden. Om de är krokiga, skär dem så att båda halvorna kan ligga plant. Skrapa ur kärnorna med en sked. Mosa samman resten av ingredienserna i en skål.

2. Fyll paprikorna med fetaostkrämen. Gratinera paprikorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut dem när de är fint gyllene.

Recept från Denise Rudbergs ”Mingel och festmat med Denise”.

NUVARANDE Äggsalladsblad och fetaostfyllda snackspaprikor
NÄSTA 12 barn som verkligen vet vad de vill i livet