Förutfattade meningar

Prenumererar på mama sedan min son föddes för ett år sedan. Tycker det är en härlig tidning, som räcker nästan hela månaden. Fick senaste numret idag och började med att läsa intervjun med Eva Röse.

Blev så upprörd att jag, för första gången kände mig tvungen att skriva en insändare.
Först undrar jag om vi bor i ”hollywood” eller Stockholm? Eva Röse bor tydligen på Söder och jag bor Söder om Söder. Gudrun Abascal arbetar på bb Stockholm på Danderyds sjukhus. Då till min fråga: finns hon tillgänglig för oss ”vanliga” mammor eller bara för kändismammorna? Kan jag, som vanlig ”Svensson” också få prata med henne eller finns hon bara till för mammor som heter Röse eller Perelli? Ja, Charlotte Perelli hade ju också henne, och säkert andra ”kändismammor” också…
Röse säger också, ”i den här branschen funkar det inte så att man kommer tillbaka efter nio månader och får en välkommen-tillbaka-tårta av arbetskompisarna”. Sedan berättar hon att hela inspelningsteamet anpassat inspelningschemat efter hennes behov. Tror hon att mammor som arbetar på resturang, i sjukvården, på sl och i matvarubutiken har chefer som anpassar avgångstider och öppettider efter dessa mammors behov?
Alla mammors chefer har inte heller Walkie-talkies som de använder för att meddela mammorna när barnet vill amma. Det finns överhuvudtaget inte många chefer som accepterar att barnet är med sina mammor på jobbet.

Men en välkommen-tillbaka-tårta får vi vanliga mammor alltid. Eller?
Jag har ”bara” varit hemma med min son och jag kan berätta för Eva Röse att det finns ”grejer att göra” då också. Jag tycker det är tråkigt med förutfattade meningar och att människor uttalar sig om saker de inte vet något om, kändis eller ej.
Annars vill jag tacka för en jättebra tidning med många jätteinspirerande reportage och intervjuer med kända och okända mammor.

Sophie

NUVARANDE Förutfattade meningar
NÄSTA Om inbrott