Fattig = miljövän

Hej Mama!

Som ny prenumerant är jag positivt överraskad av er fina tidning. Bra blandning av allt! Jag tycker framför allt att reportagen i senaste numret om ”fattiga mamman” och tips för ett mer ekologiskt leverne var mycket bra, dessa ämnen behöver uppmärksammas mer!

Dock måste jag påpeka att jag blev både lite förvånad och förbannad när jag några sidor senare kunde läsa om en till synes lite planlös okynnesresa med barn till New York! Jag vet så klart inte, men jag tror verkligen inte att många familjer har råd med en sådan resa, och det viktigaste av allt, flygresor borde bojkottas under de rådande klimatomständigheterna! Min sambo och jag är ofrivilliga deltidsarbetare och föräldrar till en 2-årig kille. Vi har det riktigt kämpigt ekonomiskt och kan i princip aldrig köpa något annat än det allra nödvändigaste, men detta gör det enklare för oss att leva energisnålt.

Familjer med höga inkomster borde testa att leva på existensminimum ett tag och vips – ingen onödig konsumtion. Jag skulle i tidningen vilja läsa mer om pyssel, utflykter och upplevelser som inte behöver kosta så mycket och som skonar vår planet! Frågan är om inte barnen tycker det är roligare med en enkel utflykt till skogen än att julstressa i New York.

Mamma M

NUVARANDE Fattig = miljövän
NÄSTA Kram till alla barn därute