7 ställen småbarnsföräldrar alltid bör leta på när något försvunnit

Små barn är experter på att gömma saker. Inte minst sina föräldrars glasögon, mobiltelefoner och nycklar. Här är 7 ställen man alltid bör leta på innan man uppgivet slår fast att prylarna är borta för alltid.

1. Bakom soffkuddarna

Har man inte letat bakom eller under soffkuddarna har man inte ens börjat leta. Punkt. Fjärrkontrollerna ligger ju liksom alltid där, men det kan även vara en perfekt guldgruva för örhängen, gamla russin och nycklar.

forsvunna saker

2. I tvättkorgen

Hur många gånger har inte de där försvunna solglasögonen dykt upp när vi börjat sortera smutskläder?

3. I örngotten

Svårt att tro, men jo då, när mobilen är borta och du ringer efter den kan det mycket väl börja surra i sängen. Under täcket. I ett örngott.

4. I gummistövlarna

Ibland önskar man att det regnade lite oftare, så att vi fick en anledning att sticka ned fötterna i gummistövlarna. Där brukar nämligen allehanda borttappade saker ligga.

5. I papperskorgen

Barnen kan mycket väl tycka att din mascara eller jobbnyckel är skräp. Du håller nog inte med. Det är alltid bra att inspektera soppåsarna innan de kastas i soptunnan.

6. I leksakslådan

En extremt viktig pryl för dig kan vara en toppenleksak för din avkomma. Glöm därför inte att inspektera leksakslådorna innan du skriker ut att du INTE HITTAR BILNYCKELN!

7. I tvättmaskinen

De gånger vi letar i tvättmaskin INNAN vi sätter igång den är riktiga lyckodagar. Annars är det alltid lika deprimerande när man tittar in och ser mobilen snurra runt… runt… runt där inne.

a

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ned mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg