7 saker alla nyblivna mammor insett – som ingen utan barn kan förstå

Innan vi fick barn själva kanske vi tyckte att nyblivna föräldrar kunde vara lite väl hysteriska, trötta och bajsfixerade. Med facit i hand förstår vi varför. Här är sju insikter som bara nyblivna föräldrar kan förstå:

1. Kaffe är meningen med livet (förutom barnet förstås)

Låt oss börja med det uppenbara. Innan du fått barn så TROR du att du vet vad trötthet är. Det vet du inte. Efter 8-9 första dagarna med ett spädbarn – DÅ vet du vad trötthet är.

coffee

 

2. Mamma-brallor är det bästa som hänt sedan Netflix

Vadå, trodde ni att vi slutade använda mamma-jeansen bara för att barnet har kommit ut? Mamma-jeans är det perfekta giftermålet mellan mysbyxa och anständighet. Hade vi ens känt till detta INNAN graviditeten hade vi använt dem då med.

maternitypants

 

3. Bröstvårtskräm är att jämföra med en helkroppsmassage

Hur ont kan det göra att ha en liten minimänniska som suger (eller ja, försöker suga) på ens bröst 16 timmar om dygnet? Vi som varit där kan ju stilla informera om att det är helvetet på jorden innan amningen (eventuellt) kommit igång och de stackars sår som en gång var våra bröstvårtor fått läka. Tills dess är en liten stund för dig själv med en bröstvårtskräm största njutningen.

pleasure

 

4. Landstingstrosan får stanna kvar i garderoben tills den går sönder

Alltså kan man köpa fler av de där någonstans? Kanske inte det sexigaste vi burit – men helt klart det skönaste.

sjukhustrosa

 

5. Bebisar är så sjuuukt mycket mer ömtåliga än vad vi hade föreställt oss

Det var typ en kvart sedan bebisen väckte oss senast, men nu är det oroväckande tyst? Bäst vi kollar att hen andas. Och okej, du får hålla hen, men AKTA NACKEN FÖR BÖVELEN! Nojigheten tar helt nya proportioner – det går helt enkelt inte att hejda.

danger

 

6. Vad är det som luktar? Inget att bry sig om, det är bara lite sur mjölk

Well, ALLT luktar sur mjölk. Kroppen, barnet, tröjorna, täcket, barnets bajs… you name it! Vi har gett upp. Det får lukta.

smell

 

7. Mitt barn ÄR nog lite sötare än genomsnittsbarnet

Ja, vi VET att vi lovade att inte posta bilder på bebisen varje dag på Facebook. Men det var ju innan vi visste att just vårt barn skulle bli det sötaste barnet på jorden? Det måste ju ändå finnas något typ av allmänintresse i att följa gullighetsgullet no 1? Det är rimligt.

instagram

 

Vill du läsa mer sådant här? Följ mama på Facebook så missar du inget!

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ned mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg