10 jobbiga saker som inträffar när man är höggravid

Så är du äntligen där, i slutet av graviditeten. Magen är härligt stor och rund och inom kort får ni träffa er nya familjemedlem. Bara lycka, eller? Här är 10 jobbiga situationer som de flesta med stor gravidmage kan känna igen sig i.

1. Det är omöjligt att ta på sig skorna

Det blir tvärstopp när det är dags att sätta på sig skorna och du får utföra all möjlig akrobatik för att lyckas. När de väl är på kommer nästa utmaning; du måste knyta skorna också. Knytskor är verkligen en jättebra uppfinning. Jättebra!

2. Att tappa saker i golvet är lika med katastrof

Att böja sig ner och plocka upp det du tappar i golvet/marken går bara inte och du ångrar att du inte köpte den där griptången som farmor tipsade om för några år sedan.

3. Det här med intimhygien…

Att raka bikinilinjen eller benen är som att måla en tavla med bindel för ögonen. Det är bara att chansa och hoppas att det blir någorlunda bra alternativt låta allt gro och växa tills du kan se vad du gör igen.

4. Sömnen är obefintlig

sova_daligt

Var det inte när bebisen kommer som sömnbristen skulle infinna sig? Nej, redan nu vänder och vrider du dig halva nätterna för att hitta en skön sovställning. Dessutom har du börjat snarka och gravidsnuvan hindrar dig från att andas.

5. ALLT trillar ner på magen 

Matrester på kläderna är mer regel än undantag och din tröja innehåller numera tandkräms- och matfläckar så gott som dagligen.

6. Du är en trafikfara

Plötsligt får du inte plats bakom ratten längre, om du inte backar sätet en kilometer och riskerar att inte nå ner till pedalerna. Superkul, verkligen!

7. Att komma upp ur sängen eller soffan är en utopi

komma_upp_ur_soffan

Plötsligt inser du att du inte längre kommer upp ur soffan eller sängen. Att rulla ur dem är inte alls förnedrande. Det är hur kul som helst!

8. Nej, det går inte att dra in magen

Du kommer inte längre förbi andra människor. Och nej, det går inte att dra in magen, den sitter där den sitter.

9. Du ”glömmer” bort magen

Du tar fel på din egen omkrets och när du vänder dig om råkar du dunka till fyraåringen med gravidmagen så att hen flyger all världens väg – förlååååt.

10. Det blir slitmärken på ALLA kläder

Du har äntligen hittat den perfekta tröjan att använda under sista delen av graviditeten men när du ska stänga jackan fastnar tyget i dragkedjan. Och när du väl fått igen jackan och kommer hem efter en tur på stan inser du att tyget framtill på tröjan har fula slitmärken.

 

NUVARANDE 10 jobbiga saker som inträffar när man är höggravid
NÄSTA Så hanterar du stressen under småbarnsåren – det är enklare än du tror