Svenska Hollywoodfrun Elena Belle: Jag kommer att äta moderkakan

Svenska Hollywoodfrun Elena Belle, 32, (som tidigare hette Natacha Peyre, om ni minns?) kommer att föda sitt första barn när som helst, och förberedelserna har varit igång länge. För mama berättar hon om graviditeten och vad hon ska göra med moderkakan efter förlossningen.

Många av oss minns henne från ”Paradise hotel”, på den tiden hon hette Natacha Peyre. Nu har hon bytt namn till Elena Belle och är aktuell i en annan realityserie – ”Svenska Hollywoodfruar”. Dessutom väntar hon sitt första barn – dottern Luna – vars ankomst är planerad in i minsta detalj.

– Jag har jag gjort vartenda test som går att göra, för att vara säker på att bebisen är frisk och mår bra. Och jag har också pratat med en läkare om ett kirurgiskt ingrepp jag kanske gör efter förlossningen, för att återställa mig där nere och krympa tillbaka om musklerna skulle bli uttänjda.

Elena Belle hette tidigare Natacha Peyre
I väntans tider… Foto: Susanne Kindt

– Och så har vi köpt en speciell kylväska som vi ska spara moderkakan i efter förlossningen, för att sedan skicka den vidare på torkning och göra piller av den. Jag har hört att det ska vara jättebra att äta moderkakan, alla andra djur gör ju det, så det känns ju rimligt på något vis. Jag har verkligen tänkt på allt, om något händer så vet jag vad det är och har lösningen.

Hollywoodfrun Elena Belle visade sitt bröllop på Instagram
Elena gifte sig med Michael Theanne vid årsskiftet, och samma natt blev Luna till… Foto: Privat

Hur har du mer förberett dig på den första tiden med en liten bebis hemma?

– Jag ser så mycket fram emot att få träffa henne, och jag hoppas att jag blir en cool mamma, men jag tror att jag kommer vara väldigt överbeskyddande, jag är sådan med våra hundar och kommer säkert känna likadant för barnet. Vi har blivit rekommenderade att ha en nattsköterska hos oss de tre första månaderna, så det ska vi ha, det känns tryggt.

Elena Belle medverkar i Svenska Hollywoodfruar
I magen ligger lilla Luna! Foto: Susanne Kindt

Om det blir någon nanny eller inte får tiden visa, och när det kommer till amning vet Elena heller inte hur det kommer bli ännu.

– Min läkare har sagt att jag kanske inte kommer att kunna amma, på grund av medicinerna jag äter för min allergi. Det vore ju jättetråkigt om det skulle hända, men så hoppas jag att det inte blir.

Elena Belles dotter har ett konto på Instagram
Garderoben har stått färdig sedan vecka 20. Foto: Susanne Kindt

Om amningen funkar planerar Elena att amma i tre månader, sedan vill hon kunna lämna hemmet.

– Jag har inget problem med andra som ammar offentligt, men själv känner jag mig inte bekväm med att slänga fram ett jättestort bröst.

Artikeln är en rewrite av en originalintervju gjord av Cecilia Blankens. Läs resten av intervjun i mama nr 9, där Elena Belle pratar om mammakroppen, oro och en eventuell surrogatmamma. I butik nu!

omslag-mama-nummer-9