Lisa fotograferade sin egen förlossning – se de fantastiska bilderna!

De flesta kvinnor är nog fokuserade på värkarbete och smärtlindring under sin förlossningen. Fotografen Lisa Robinson-Ward, däremot, valde att fotografera sin egen förlossning. Nu sprids hennes fantastiska bilder från när hennes dotter Anora kom till världen.

Lisa Robinson-Ward bor i Kalifornien och jobbar som fotograf med bröllop och porträtt som inriktning. När hon förra året fick det lyckliga beskedet att hon var gravid visste hon att hon ville göra något väldigt speciellt – nämligen fotografera sin egen förlossning.

Lisa och hennes man har sedan tidigare en son på nio år och de har under lång tid försökt ge honom ett syskon. Efter två missfall beslutade de sig för att sluta försöka men så plötsligt blev Lisa gravid, och för sex månader sedan välkomnade hon och hennes man dottern Anora.

Lisa tänkte att fotograferandet under förlossningen skulle kunna hjälpa henne att hålla sig lugn och inte tänka på hur ont det gjorde.

Bilderna blev verkligen fantastiska och mama.nu har fått tillåtelse av Lisa Robinson-Ward att publicera dem. Citaten är från en intervju som Lisa har gjort med Huffington Post.

1. Vägen till sjukhuset

lisarobinson1

”Jag hade haft värkar från och till under en veckas tid, sedan gick vattnet vid tre på natten. Vi tog med oss allt vi behövde samt kameran, hoppade in i bilen och körde till sjukhuset – som tur var så var det ingen lång bilresa. När vi kom dit skakade jag vid varje sammandragning och vid en tidpunkt tänkte jag, ‘Det finns inte en chans att jag kommer att kunna hålla i kameran’”.

2. Lisa tar fram kameran

lisarobinson2

”Mellan värkarna så lyckades jag ta bilder på saker som fanns runt omkring mig. Men det var jobbigt.”

3. Förlossningen pågick i 14 timmar.

lisarobinson3

”Jag fick epidural och precis efter så kändes det som om jag fick mer kontroll över situationen. Jag var verkligen lyckligt lottad. Förlossningen pågick under 14 timmar men det kändes inte alls som så lång tid. Tiden flög i väg, dels för att jag hade riktigt bra smärtlindring.”

4. Lisas man fanns vid hennes sida

lisarobinson4

”…och delvis för att min man var ett så stort stöd…”

5. Läkaren var okej med situationen

lisarobinson5

”Jag frågade min läkare om han hade några problem med att jag fotograferade förlossning, men han var helt okej med det. När han kom in i rummet och såg att jag hade en kamera framför ansiktet tror jag att han var ganska imponerad.”

6. Lisa fotograferade barnmorskan under krystandet!

lisarobinson6

”Jag tog den här bilden samtidigt som jag krystade! När jag var redo för att krysta så tog jag upp kameran. Jag visste inte vad jag skulle få vid tillfället och jag visste inte om något av det jag tog kort på skulle ha fokus. Men det hjälpte mig att fokusera.”

7. Sedan kom hon äntligen!

lisarobinson7

”En del av mig var orolig över att, om jag tog bilden så skulle jag inte riktigt vara med under själva födseln. Men jag var med. Jag var så närvarande när hon kom ut ur mig.”

8. Läkaren visade upp dottern

lisarobinson8

”När jag tittar tillbaka på de här bilderna kan jag minnas exakt hur jag kände. Jag kan återuppleva den tidpunkten då min dotter föddes.”

9. Lisas man grät av lycka

lisarobinson9

”Jag älskade att se min makes ansikte vid ögonblicket när han såg vår dotter för första gången. Han grät. Han var så lycklig!”

10. Därefter klippte de navelsträngen

lisarobinson10

”Jag vet att jag är lyckligt lottad. Jag hade en väldigt lätt förlossning.” 

11. Säg hej till Anora!

lisarobinson11

”Vår dotter är väldigt lätt att ha att göra med. Hon är rund och go’. Hon sover! Och hon är en väldigt glad bebis.” 

12. Hon fick komma nära direkt

lisarobinson12

”Jag lade henne nära, hennes hud mot min och sedan ammade jag henne direkt.”

13. Lisas mamma tog den här bilden

lisarobinson13

”Min mamma tog den här bilden. jag gav henne kameran direkt efter att Anora tittat ut och hon började ta bilder direkt”.

Missa ingenting från din favoritsajt. Ladda ned vår app mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg