9 roliga sätt att avslöja din graviditet på

Har du upptäckt att du är gravid och vill skrika ut det för hela världen? Här är 9 fyndiga sätt att avslöja nyheten på – för din partner, släkten eller alla bekanta på sociala medier.

Avslöja för din partner

Många par gör ju graviditetstestet ihop (åtminstone med första barnet) men har du svårt att hålla dig tills partnern kommer hem är dessa små överraskningar roliga sätt att avslöja graviditeten på.

Bulle i ugnen

Lägg en ensam bulle i ugnen och invänta att partnern hittar den (kanske behöver du hinta hen om att sätta in lasagnen eller liknande).

Avslöja graviditeten med en bulle i ugnen

Överraska under frukosten

Duka fram frukosten och låt den positiva stickan ligga bland osthyvel, smörpaket och kaffekoppar. Hur lång tid tar det tills partnern upptäcker den och kopplar?

Veckans mamafavorit: Ekologiska barnkläder att möta våren i

Spela spel

Brukar ni köra Wordfeud mot varandra, eller kanske spela Alfapet IRL? Preppa bokstäverna när partnern inte ser och bilda ordet ”Gravid”, ”Bebis” eller liknande.

Berätta för släkten eller vännerna

Avslöja syskonet

Väntar ni ett andra barn kan det vara kul att berätta för familjen genom det blivande storasyskonet. Vad sägs om att trycka en tröja där det står ”Jag ska bli storebror/storasyster” till exempel?

Foto: Sofia Rodell

Foto: Sofia Rodell Halléhn

Du ska bli farfar

Världens bästa present till en blivande mor- eller farförälder kan vara en kopp med texten ”mormor”/”farfar”. Brukar ta ett tag innan de fattar också!

Följ med mama på spahelg och träna med Simon Sköld i maj

Fotografera reaktionerna

Om det är dags för släktträff är en kul idé att samla alla för en gruppbild. Istället för att be dem säga ”Cheese” kan du uppmana dem att säga ”Vi ska få en ny släkting!”. Bilden lär bli legendarisk.

gravid

Spela sällskapsspel

Bjud in till spelkväll och kör exempelvis charader som bildar meningen ”Vi ska ha en bebis”, eller kör frågespel och ställ frågan ”Vem runt bordet har en bebis i magen?”.

Outa på sociala medier

En bild säger mer än tusen ord

Stilrent:

avsloja-graviditet

Bildkälla

Humoristiskt:

a99044_baby-annoucement_3-ice-ice

Bildkälla

NUVARANDE 9 roliga sätt att avslöja din graviditet på
NÄSTA Malin, 39: Samhället har ingen rätt att bestämma hur vi mammor ska vara