Vilken sorts ligg är ditt barn resultatet av? Kolla här!

Inspirerade av mama-bloggen ”Hormoner & Hemorrojder” har vi satt ihop ett litet test, för visst vill du veta exakt när dina föräldrar låg? Och komma ihåg hur det var när ditt barn blev till?

Midsommarligget

Födelsedag: 19 mars–21 april.
2013 föddes det flest barn 11 april. Den som är född under den här topperioden är resultatet av det där årliga midsommarligget (skål!) och äntligen-är-det-semester-JAAA-ligget!

Högsommarligget

Födelsedag: 22 april–19 maj.
Förhoppningsvis har veckor av värme (och semester!) gjort att vardagsstressen släppt och att semesterkåtslaget kickat in. Bada, grilla, natta barn, ligga. Kanske att det till och med hinns med lite morgonligga nu när ungarna inte måste upp och iväg?

Sista rycket-ligget

Födelsedag: 20 maj–18 juni.
Under den här perioden njuter vi av sommarens sista veckor (och varandra! ). Kanske hanns det inte liggas lika mycket som planerat under semestern? Kanske kan ni passa på som avslutning på en kräftskiva? Kanske till och med med hattarna på … ?

Rutinligget

Födelsedag: 19 juni–21 juli.
Nu är det höst igen. Tillbaka till skolan, till jobbet och till kalendern och rutinerna. Dags att ta tag i den där to do-listan? Syskon till Greta står ju högst upp på listan, det är bara att börja hugga i så en kan bocka av.

Höstlovsligget

Födelsedag: 22 juli–20 augusti.
Den där jäkla bebisen har inte hunnit med att göras. Tacka Gud för höstlov! Det blir intensiv-ligga medan barnen är hos farmor och farfar. Eller så drar ni nytta av Halloween och får till det efter lite rollekar …

Tristessligget

Födelsedag: 21 augusti–18 september.
Grått, trist och du är novembertrött (och lite stressad inför julen). Det enda som sätter lite guldkant på tillvaron är hemmamyset med kärleken. Eller så blir det ett lite väl blött julbord med kollegorna?

 

Mellandagsligget

Födelsedag: 19 september–20 oktober.
Blir det inget lusseligg (eller Nobelligg) så får det bli ett julligg! Röda underkläder, sovmorgon … Och får ni inte till det under juldagarna så kan ingenting stoppa er på nyårsafton! Pang, bom och fyrverkerier!

Thailandsligget

Födelsedag: 21 oktober–18 november.
Ni flyr den ”oh så hemska” svenska vintern och tar en vecka eller två i Thailand tillsammans med fem miljoner andra svenskar. Och ligger. I bungalower och kanske till och med på stranden! Kanske att du, berusad av värmen, råkar gå till fel bungalow och ligger lite där också?

Sportlovsligget

Födelsedag: 19 november–20 december.
Passa på efter en heldag i skidbacken: basta lite, mys lite framför brasan. Kanske på en fårfäll. Lyssnande på Barry White. Ätande jordgubbar. Eller så orkar du ingenting. Under den här perioden liggs det lågt, färst barn föds nästan alltid i december.

I väntan på våren-ligget

Födelsedag: 21 december–20 januari.
Hur tänkte ni nu? Ska ert stackars barn behöva fylla år kring jul eller kanske till och med på julafton eller nyårsafton och aldrig bli ordentligt firat? Hur trist och händelselöst det än är i mars är det ingen ursäkt! Klä genast på er.

Påskligget

Födelsedag: 21 januari–19 februari.
Sugen på lammstek anyone? Nu börjar det äntligen bli lite vår i luften och knoppar brister. Likt påskharar med vårkänslor går ni loss och förhoppningsvis är det ett och annat ägg (utöver de som är fulla av godis) som uppsöks.

Brunstsäsongsligget

Födelsedag: 20 februari–18 mars.
Nätterna är ljusare och vårkänslorna har kickat in, det är svårt att låta bli varandra (det tycker även djuren, det gökas överallt!). Och visst vore det skönt att få till det före sommaren?