Rayas inlägg hyllas stort: Kejsarsnitt är aldrig den enkla vägen!

När Raya Lees födde sonen Roxas avslutades förlossningen med akut kejsarsnitt. Fem dagar efteråt skrev hon ett inlägg till alla kritiker och nu hyllas hon över hela världen. ”Det var verkligen bekvämt att ha värkar i 38 timmar innan min bebis blev stressad och varje sammandragning stoppade hans hjärta."

ANNONS
ANNONS

Det var efter att Raya Lee från Missouri, USA, blivit mamma som hon beslutade sig för att slå tillbaka mot de som är kritiska till kejsarsnitt. Raya skriver i sin Facebook-post om saker som kvinnor som gjort kejsarsnitt fått höra efter sin förlossning:

”Jaha, ett kejsarsnitt? Då födde du inte på riktigt. Det måste ha varit skönt att ta den enkla vägen ut.”

Raya-profilbild

Rayas text på Facebook hyllas av tusentals.

Nu hyllas inlägget, som i skrivande stund har delats över 26 000 gånger och gillats av närmare 40 000 på Facebook.

”Åh ja. Mitt akuta kejsarsnitt var absolut en fråga om bekvämlighet. Det var verkligen bekvämt att ha värkar i 38 timmar innan min bebis blev stressad och varje sammandragning verkligen stoppade hans hjärta”, skriver Raya.

Hon fortsätter med att beskriva hur hon från början fått veta att hon inte skulle behöva göra kejsarsnitt men att läkarens beslut ändrades snabbt när bebisen mådde allt sämre inne i magen.

ANNONS
ANNONS

”Det hade inget att göra med det faktum att jag fysiskt inte kunde föda mitt barn, jag hade inget annat val om jag skulle rädda livet på honom.”


Raya skriver att det verkligen inte var kul att snittas och att tiden efteråt har varit jobbig.

”Det här var det mest smärtsamma jag varit med om i hela mitt liv”, skriver hon och nämner att hon nu är en av alla de ”bad ass”-mammor som har ett ärr på magen som visar att hon fött barn. Nu lever hon för att berätta den historien.

Hon avslutar sitt inlägg med orden:

”Jag är den starkaste kvinnan jag vet. Jag skulle, inte bara för mig själv men också för min son, kunna gå igenom det här varje dag bara för att vara säker på att jag skulle få se honom le”.

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ned mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg

NUVARANDE Rayas inlägg hyllas stort: Kejsarsnitt är aldrig den enkla vägen!
NÄSTA Carolina Gynning om sin mammastil: Numera vill jag känna mig bekväm