Efter 4 års kamp med IVF – nu avslöjar hon sin graviditet på ett magiskt sätt

Macy blev gravid genom IVF efter fyra års försök och flera missfall. Nu vill hon peppa andra att inte ge upp, genom att dela med sig av en bild som visar den jobbiga resan.

 

I fyra år hade Macy Rodeffer försökt att få barn. När hon genom IVF äntligen lyckades bli gravid bestämde hon sig för att meddela världen på ett alldeles speciellt sätt. Nämligen genom att visa att resan inte hade varit varken kort eller lätt. Hon lade upp en bild på instagram, med IVF-sprutor som använts, formad som ett hjärta. I hjärtat ligger en ultraljudsbild på bebisen, och en body med texten ”Worth the wait and wait and wait.”

En av anledningarna till att Macy vill visa att vägen som lett fram till graviditeten varit svår är att hon vet att man kan bli illa berörd av att andra blir gravida, om man själv längtar väldigt mycket efter barn.

– Jag visste att mitt tillkännagivande skulle kunna göra att kvinnor som fortfarande väntade på en graviditet kunde känna sig sårade. Jag vet det för jag har varit i det läget själv. Det var viktigt för mig att beskedet inte bara visade min glädje utan också kampen jag gått igenom, och att uppmuntra människor att fortsätta kämpa. Vi vill stötta dem på deras resa, glädjas med dem när det går bra och gråta med dem när det inte går bra, berättade Macy för Huffington Post.

Macy påpekar dock att hon inte menar att alla som har svårigheter med att bli gravida behöver tänka likadant.
– Jag förväntar mig inte att alla ska dela sina infertilitetsproblem, det är en väldigt privat angelägenhet, men jag kände att jag ville vara en talesman för kvinnor med infertilitetsproblem och för kvinnor som förlorat graviditeter.

Det tog nästan fyra år för Macy och hennes man Tyler att lyckas med graviditet. Det har varit en jobbig tid med tre missfall, en diagnos som visade manlig infertilitet, svår endometrios och en operation för att avlägsna en cysta.

–  Vi vill ge de som inte har kämpat en liten inblick i vad det tar att kämpa bara för att få hopp igen, och uppmuntra dem att ställa frågor om hur allt fungerar.

Här är sprutorna som krävdes vid EN omgång med IVF.

 

 

Getting my #infertilitypregnancyannouncement ready. This is from one, yes ONE, round of IVF. #ivf #ivfsuccess #paif

Ett foto publicerat av No beauty without strangeness. (@martinisandmedicine)

 

Macy skriver ”Jag skulle kunna säga att det här är min första Mors dag, men det skulle vara en lögn. Det är min fjärde Mors dag, men den första med ett levande barn.”

 

 

I could say that this is my first Mother’s Day, but that would be a lie. It’s my fourth Mother’s Day, my first with a living child. It will always be bittersweet. Joy and grief mingled into one, as it so often is. Grief is not bad, though. It’s necessary and good (in it’s own way). Sometimes grief never stops, a roller coaster with no end, but that’s ok. We find God in grief. And while my heart aches for the four year old, two three year olds, twin (and eight embryos) that should be here now, I would never trade my heartache. I treasure the moments we had with our babies. The moments, however fleeting, that we were a family. ♡ Happy Mother’s Day to my dear sisters. Fighters and warriors and the bravest women I know. ♡ #mothersday #infertility #ivf #ivfsuccess #invitrofertilization #malefactorinfertility #endometriosis #miscarriage #pregnantafterinfertility #pregnantaftermiscarriage #pregnancyloss #rainbowbaby

Ett foto publicerat av No beauty without strangeness. (@martinisandmedicine)

Världens finaste present till morföräldrar och farföräldrar.

I can’t wait to give these to my parents and grandparents next weekend 😊

Ett foto publicerat av No beauty without strangeness. (@martinisandmedicine)

Sista sprutan!

Grattis Macy och all pepp till alla som fortsätter att kämpa! ❤️

🎶 Hello needles my old friend. I must get stabbed by you again. 🎶

Ett foto publicerat av No beauty without strangeness. (@martinisandmedicine)

Vill du läsa mer sånt här? Följ mama på Facebook, så missar du inget!

bylinemall_allman(2)