Den lille pojken tog sig ut ur livmodern själv – se klippet som får hjärtat att studsa lite extra

För drygt ett år sedan föddes Sarahs son genom ett så kallat ”naturligt kejsarsnitt”. Nu sprids den fantastiska förlossningen på nätet. Inte ett öga är torrt, inte heller Sarahs.

Det är på Youtube som Sarah Saunders har laddat upp en video från förlossningen hon hade i februari förra året när hennes lille son kom till världen genom ett planerat kejsarsnitt. Videon har setts över 1,4 miljoner gånger och det är inte svårt att förstå varför.

Sarah, som bor i Devon i Storbritannien födde på Torbaysjukhuset där hon fick hjälp av en förlossningsläkare för bästa möjliga upplevelse av det naturliga kejsarsnittet. I videon kan man se hur Sarah är fullt närvarande och tittar förväntansfullt ner mot magen samtidigt som förlossningsläkaren hjälper den lille killen ut med huvudet. När det väl är ute är det dags för den sekunder gamla bebisen att ta sig ut på egen hand, vilket kan kallas för ett naturligt kejsarsnitt. Tanken är att barnet med egen kraft ska ta sig ut ur livmodern.Tekniken är tänkt att efterlikna en vaginal förlossning, och där både mamman och barnet är mer aktiva än under ett ”vanligt” kejsarsnitt.

– Teamet på Torbay sjukhuset var fenomenala och gav mig den bästa upplevelsen som jag kommer att vårda för alltid, säger Sarah Saunders i klippet.

Medan läkarteamet plockar ut Sarahs son frågar hon ”Har han hår?” och får sedan hjälp med att lyfta på sitt eget huvud för att se när hennes son kommer till världen.

Är du nyfiken på hur det går till så kan du kika här under. Men ha näsdukar redo, det är verkligen jättefint.

(Klippet innehåller lite starka bilder.)

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där!

PearlBylineNY