Kökskladd och sömnbrist vänds till vardagshumor av skövdebloggaren ­Spiderchick, som till och med ser sexigheten i en helkroppsoverall! Du är vår humörhöjar-mamma på nätet, Moa!

Moa Allansson

Ålder: 28.

Familj: Sambon Mikael, 30, sångare i hårdrocksbandet Ammotrack, sonen Theodor, 2.

Bor:
I Skövde.

Gör:
Krönikör/kåsör för lokaltidningen, redaktör för bloggmagasinet Cravingz.se och driver populära bloggen Spiderchick.nu.

Sådan är jag: ”Som mamma kärleksfull, o-nojig, påhittig och inte alls rädd för kladd. På jobbet lugn och effektiv. Jag stressar sällan och definitivt inte över jobb.”

Blogg: Spiderchick.nu.

Moa, Du är Årets bloggmama! Hur känns det?
– Kul! Jag är jätteglad! Hade jag kunnat hjula hade jag gjort det nu.

Innan Spiderchick var du Crazypill, hur har du utvecklats som bloggare?

– Jag var Crazypill i bara ett halvår ungefär. Sedan la jag ner den på grund av näthatet som just då tog fart. När jag ungefär ett år senare startade Spiderchick var det med inställningen att inte blotta mig själv lika mycket och alltså inte vara lika sårbar. Med tiden har jag även lärt mig att vara mer sympatisk i mina inlägg. Jag skulle aldrig göra mig lustig på någon annans bekostnad. Sedan är det klart att bloggen har utvecklats i takt med att jag blivit mamma, äldre och mognare. Att vara personlig utan att vara privat är verkligen grejen!

Vad gillade du att vara gravid?

– Jag hade en lätt graviditet helt utan krämpor. Men annars kan jag inte påstå att jag tyckte att det där med att vara preggo var så rosafluff-fantastiskt som många säger. Jag var mest otålig, längtade efter att få träffa mitt barn och kicka igång vårt nya liv som familj.

Kan du tänka dig ett liv som icke-uppkopplad?

– Oj… Nä, det skulle kännas konstigt. För mig betyder nätet möjligheter! Alla har möjlighet att höras och nå ut. I dag kan Elsa i Småstaden bli programledare tack vare sin blogg eller Tobbe i Lilla Byn få skivkontrakt tack vare Youtube. Dessutom är det ett sätt att hålla kontakt med människor.

Beskriv Spiderchick och dig själv.
– Jag försöker hålla en ”kärleksfullt oseriös” ton. Ser det humoristiska i allt, det har jag fått efter min underbara mamma som kan droppa en rolig kommentar i alla situationer. När saker inte går min väg i livet luftar jag det på bloggen och vänder det till något roligt. ”Förlåt att jag skrattar”, kan en del läsare skriva till mig när jag har skildrat en jobbig natt, men det är ju det jag vill!

NUVARANDE Årets Bloggmama 2011: Moa ”Spiderchick” Allansson
NÄSTA 37 tips till dig som vill bli gravid